En iyi Kars Kaşarı Markası Hangisidir ?

         En iyi Kars kaşarı markası Atabey Doğal Süt Ürünleridir. Bu konuda bilgilendirme yapılmadan önce kısaca bölgemizi tanıyalım. Ülkemiz, dünya üzerinde çok önemli bir konumda yer almaktadır. Doğal zenginlikleri hat safhada olan Kars şehrimiz; demografik, kültürel, coğrafi ve turizm konusunda oldukça ilgi çekici bir ilimizdir.  Üzerinde bulunduğu Topografyada  Allahuekber Dağları, Sarıkamış Ormanları, Aras nehri, Arpaçay Vadisi, İznos Vadisi, Kızılçubuk, Çıldır Gölü, Cehennem Deresi, Kars Platosu vb gibi bir çok daha sayamayacağımız coğrafi çeşitliliği barındırmaktadır.

         Kars ili, Doğu Anadolu Bölgesinin en soğuk iklimine sahip olan şehrimizdir. Kars'ta kışlar sert ve uzundur. Yazları ise kısa ve ılık hatta akşamları serindir. Yüksek dağ sıralarıyla denizlerin ılımanlaştırıcı etkisinden ayrılması ciddi oranda bu bölgede kar yağmasına neden olur. Yağan Kar, baharda eriyerek yerini içerisinde şuana kadar tespiti yapılan 32 endemik tür ve 1750 tür bitki çeşidinin renk cümbüşü yapmasına bırakır.

         Nisan Sonu gibi Yaylalara götürülen büyükbaş hayvanlar, 2500 metre yüksek rakımda otlamaya başlar ve buradaki bitki sistematiğinden beslenerek dünyanın en verimli Ph derecesi yüksek süt üretimi yapılmış olur. Kaliteli Süt, yine yaz aylarında dahi klimatik etkiye sahip Atabey Süt işleme merkezimizde geleneksel usullere bağlı kalınarak işlenir ve Kaşar peyniri üretimi yapılır.

         Atabey Peynircilik tarafından işlenen kaliteli sütler, Göbek Kaşarı, Gravyer Peyniri, Eski Kaşar , Taze Kaşar bekletilme odalarına ayrıştırılarak yine peynirin türüne göre uygun saklama alanlarında, mahzende bekletilmeye alınır.

         Boğatepe, Sarıkamış Allahuekber Dağlarından, Akçakele Köyü , Bozkuş ve Tuygun Yaylası ile Ardahan Göle Senem Oğlu Yaylasına kadar uzanan bu hat üzerinde Atabey Peynircilik tarafından üretilen süt biz iddia ediyoruz ki dünyanın en kaliteli ve doğal yağlı sütüdür.  Dünyanın en kaliteli Kars sütü Atabey peynircilik tarafından işlenerek En iyi Kars Kaşarı Markası haline getirilmektedir. En iyi Kars Kaşarı Markası olan Atabey Doğal Süt Ürünleri yüksek standartlarda üretmiş olduğu Kars kaşar peynirini (12) ay eksiksiz olarak yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine sunmaktadır.

 Kars Merkez, Sarıkamış, İstanbul (Beşiktaş), İzmir Konak  olmak üzere  (4) farklı noktada satış mağazalarımız bulunmaktadır.

 

Anahtar Kelimeler: En İyi Kars Kaşarı Markası